Spel och lek för din hund

Är du intresserad av att komma närmare din hund? Det finns massor av olika tips och tricks men inget är bättre än att ägna sig åt både lek och spel tillsammans. Vad finns det då för spel och lekar som ni kan ägna er åt nästa gång ni beger er ut? Var inte rädd för att experimentera och göra dig själv till åtlöje, det viktigaste är att ni har roligt ihop och stärker kommunikationen mellan er. Testa exempelvis att ställa dig på alla fyra och börja putta på din hund. Den kommer bli nyfiken och undra vad du håller på med.

Fortsätt med att putta tills din hund börjar putta tillbaka. När din hund börjar putta på dig lite hårdare kan du låtsas ramla omkull, varav din hund säkerligen kommer att glädjas och kasta sig över dig. Rulla runt på golvet och lek tillsammans som ett par riktiga vilddjur. Är din hund bra på att lyssna på kommandon? Att ägna sig åt spel och lekar kan vara ett bra sätt att öka kommunikationen mellan er och öva din hund på att lyssna på dina instruktioner. Lär din hund att ligga och sitta när du så önskar och belöna hunden när den gör rätt.

Spel och lekar för en aktiv vardag

Många hundar spenderar många timmar inomhus i väntan på en matte eller husse. I tillägg finns det många hundägare som inte är särskilt aktiva människor, därför spelar det extra stor roll att man aktiverar hunden när man får möjlighet. Att ägna sig åt spel och lek är en viktig del av hundens liv. Gör lite varje dag istället för att köra ett stort träningspass i veckan. Du kan enkelt vänja din hund vid främmande miljöer genom att bitvis utsätta den för miljön och andra hundar och människor. Detsamma gäller för lekar – börja enkelt och höj gradvis svårighetsnivån. Det absolut viktigaste är att ni har kul tillsammans.

Spel och lekar med din hund varje dag